Valgamaal alustab meediateemaline huviring – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

Tankla noorteleht ja Tankla TV on ainulaadsed meediaväljundid Eestis noorte hulgas. Nüüd alustab Tankla mini huviring, kus saavad lapsed vanuses 10-14 proovida kuidas kirjutada artikleid, pildistada või filmida saateid.

Valgamaa noorsootöökeskus Tankla otsustas alanud aastal noortelehe Tankla ja noortetelevisiooni Tankla TV kõrvalt anda meedia tootmise võimaluse ka põhikooliealistele huvi tundjatele. 22. veebruaril kell 13:00 on kõigil kirja- kui ka filmindusesõpradel võimalik osa võtta esimesest meediaringist, mis kannab nime Tankla mini.

Meediaringi eesmärgiks on tekitada meedia vastu huvi juba varases eas, pakkudes teooria kõrval ka praktilist meedia tegemise kogemust, et tagada maakonnas meediat tegevate noorte järelkasv.

Esimesele kohtumispäevale on oodatud kõik huvilised, olenemata, kas teda köidab kirjutamine või filmimine. Sel päeval antakse ülevaade Tanklast – mis see on ja millega tegeletakse. Lisaks saab tutvuda oma piirkonna koordinaatoritega. Suveni on meediaringil katseperiood ja osalemine on tasuta.

Ring hakkab toimuma kolmes Valgamaa piirkonnas – Valgas, Tõrvas, Otepääl. Lehe ja televisiooni töötoad toimuvad eraldi ja üle nädala. Kui tuntakse huvi mõlemast, on võimalik osaleda mõlemas ringis. Küll aga tuleb enne eelregistreerida 20. veebruariks meilil toimetustankla.net. Meilis palume märkida piirkonna, soovija nime ja vanuse.

Esimene töine tund toimub ajalehe tegemisest huvitujatele 8. märts ja teletööd harrastajatele 15. märts kõigis kolmes piirkonnas. Aset leiavad need pühapäeviti ja üle nädala. Meediaringi on oodatud noored vanuses 10-14 ja päeva pikkuseks on kaks tundi.

Perioodi vältel räägitakse teemadel, kes on (tele)ajakirjanik ja milline on tema eetika; millised on ajakirjanduslikud žanrid ja kuidas neil vahet teha; kuidas käsitleda kaamerat ja mis on pressifoto; kirjutatakse uudiseid, kujundatakse ja küljendatakse ajalehte; mis on heli ja kuidas seda salvestada; kuidas teha saadet, animatsiooni ja plakatit; kuidas monteerida videot ja millega selle juures arvestada. Iga teema juurde kuulub ka praktiline pool. Kõiki valdkondi õpetavad Valgamaa meediahuvilised noored enda teadmiste ja kogemuste põhjal.

Valga piirkonnal toimub ring Valgamaa noorsootöökeskuses Tankla (Jaama pst 12), Tõrva piirkonnal Tõrva noortekeskuses (Spordi 1) ja Otepää piirkonnal Otepää noortekeskuses (Lipuväljak 13).

Jaga