Valgamaa südames – Tõrva linn ja selle ümbruskond

Valga maakond on Eesti lõunapiiril asuv piirkond, mis on rikas looduskaunite kohtade ja väärika ajalooga. Selle maakonna üks pärle on kindlasti Tõrva linn koos ümberkaudsete külade ja valdadega. Nimetame seda tihti Valgamaa südameks, mitte ainult geograafilise asukoha, vaid ka selle mõnusa väikelinna õhkkonna pärast. Selles blogipostituses sukeldume, just Tõrva linna ja selle ümbruse elu-olu, kultuuri ning turismi võimalustesse.

Sissejuhatus

Lõuna-Eesti kuppelmaastikul, kaunite metsade ja järvede vahel peitub ajaloohõnguline Tõrva linn. Asudes Valga ja Võru maakonna eraldusjoonel, on Tõrva teatud mõttes sild erinevate kultuuride vahel, ühendades endas mõlema piirkonna parimad küljed. Linn sai ametlikult linnaõigused 1926. aastal ja on tänaseks kasvanud armastatud elu- ja puhkepaigaks paljudele.

Sisu

Ajalugu ja kultuur

Tõrva linna ajalugu on tihedalt seotud selle strateegilise asukohaga ajaloolisel Viljandi-Valga maanteede ristmikul. See on andnud piirkonnale tähtsa rolli juba varasest keskajast peale. Linnas toimuvad igal suvel traditsioonilised üritused nagu Tõrva Loits, mis toob kokku nii kohalikud kui kaugemalt tulnud muusika- ja kultuurisõbrad.

Loodus ja matkamine

Tõrva ümbrus on ka loodusearmastaja unistus – siin asuvad mitmed matkarajad ja puhkealad. Riiska järv ja selle liivarand pakuvad suvisel ajal ideaalset kohta perega aja veetmiseks. Lisaks järvedele on Tõrvast lühikese autosõidu kaugusel ka Tõlliste kõrgustik, kust avanevad imeilusad vaated Valgamaa maastikule.

Sport ja vaba aeg

Tõrvas on suurepärased võimalused sportimiseks ja aktiivseks puhkuseks nii suvel kui talvel. Suusasõbrad leiavad meelepärase tegevuse Karikamäe suusaradadel ning suveperioodil saab nautida järvede ja jõgede pakutavaid võimalusi veespordiks.

Majutus ja toitlustus

Tõrva linn pakub külastajatele erinevaid majutusvõimalusi alates hubastest külalistemajadest kuni kämpinguteni looduskaunis keskkonnas. Kohalikud toitlustusasutused pakuvad maitsvaid elamusi, olgu selleks siis kohalikus pubis küpsetatud lihapirukad või kohvikutes pakutavad koduseid küpsetisi.

Kokkuvõte

Tõrva on linn, mis võlub oma väikese, kuid elava kogukonna, kauni looduse ja kultuuriürituste rohkusega. See on koht, kus aeg aeglustub, et saaksid nautida seda, mis ümberringi. Külastades Tõrvat, tunned end nagu osana kogukonnast, olles ühtaegu nii kodus kui ka seiklusel Valgamaa südames.

Jaga