Vedelkütuse erimärgistamise seaduse muudatus kitsendab kütuse kasutamist – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

05. detsember 2011

Tuleva aasta 1. jaanuarist muutub vedelkütuse erimärgistamise seadus, millega oluliselt kitsendatakse erimärgistatud vedelkütuse kasutamise võimalusi.

Nii kerget kütteõli kui ka eriotstarbelist diislikütust ei ole edaspidi lubatud kasutada paiksetes mootorites (nt külmutusseadmed, sh külmutusautodel; kompressorid; paiksed kraanad; pumbad; generaatorid jne). Lisaks ei ole eriotstarbelist diislikütust edaspidi lubatud tarbida ka avalikel teedel liiklemiseks keelatud masinates ja mootorsõidukites, mida kasutatakse kaevandus-, metsandus- või ehitustöödel.

Erimärgistatud vedelkütust on seadusemuudatuse järel lubatud jätkuvalt kasutada reisijate ja kaupade raudteeveol, laevaliikluses ja kutselisel kalapüügil (välja arvatud mitteäriline laevaliiklus), kütmiseks ning soojuse ja elektrienergia tootmiseks.

Põllumajandusmasinates on eriotstarbelise diislikütuse kasutamine põllumajandustöödeks lubatud ka edaspidi, kuid võrreldes varasemaga ei ole eriotstarbelist diislikütust tarbivat põllumajandusmasinat edaspidi lubatud kasutada metsatöödel.

Täpsem informatsioon erimärgistatud vedelkütuse kasutamisest on avaldatud Maksu- ja Tolliameti kütuseaktsiisi rubriigi infomaterjalis.

Maksuhaldur juhib erimärgistatud kütuse kasutajate tähelepanu sellele, et 1. jaanuarist jõustuvad vedelkütuse erimärgistamise seaduse muudatused ilma üleminekuajata ning erimärgistatud vedelkütuse kasutamise keeld jõustub kohe, sealhulgas kehtib keeld ka masina või mootorsõiduki varem kütusesüsteemis oleva erimärgistatud vedelkütuse kasutamisele.

Seetõttu soovitame nendel ettevõtetel, millel 1. jaanuarist ei ole enam õigust kasutada erimärgistatud vedelkütust, juba praegu vähendada erimärgistatud vedelkütuse soetamist tagamaks probleemideta üleminek tavakütuse kasutamisele.

Allikas: www.emta.ee

Greaton

HELME VALLAVALITSUS       Tartu tn 20  68606 Tõrva         tel  766 8450        e-post   postipoisshelme.ee

Jaga