Algas kandidaatide esitamine Valgamaa teenetemärkidele – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

16. detsember 2011

Valga Maavalitsus ja Valgamaa Omavalitsuste Liit ootavad maakonna omavalitsustelt, Valgamaal tegutsevatelt juriidilistelt isikutelt, erakondadelt, liitudelt, ühingutelt, seltsidelt, klubidelt ja eraisikutelt ettepanekuid teenetemärgi kandidaatideks 13.veebruariks 2012.

Teenetemärgid antakse üle 23.veebruaril Otepää Gümnaasiumis toimuval iseseisvuspäeva aktusel. Valgamaa Vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, mis antakse elutöö eest neile, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud Valgamaa arengule. Valgamaa Teenetemärk antakse, aga kodanikele, kes on silma paistnud märkimisväärse, maakonna jaoks olulise saavutusega. Vapimärgi ja Teenetemärgiga kaasneb rahaline preemia, mis aastal 2012 on Vapimärgile 640 eurot ja Teenetemärgile 320 eurot. Teenetemärke jagatakse maakonnas aastast 2007. Kokku on välja antud 19 teenetemärki. 2011. aastal sai Valgamaa Vapimärgi Pavel Loskutov ja Valgamaa Teenetemärgi pälvisid Matti Mõts ja Uno Teemägi.

Teenetemärgi statuut ja taotluse plank on Valga maavalitsuse kodulehel www.valgamv.ee, rubriigis „Valgamaa aumärgid“.

Taotlused palutakse esitada kirjalikult või elektrooniliselt Valga maavalitsusele (Kesk 12, 68203 Valga, e-post: infovalgamv.ee) hiljemalt 13.veebruar 2012.

Valgamaa Vapi- ja Teenetemärkide kavandite autor on heraldikaekspert Priit Herodes, metallitööd teostas OÜ Sporrong Eesti.

Allikas: www.valgamv.ee

Greaton

HELME VALLAVALITSUS       Tartu tn 20  68606 Tõrva         tel  766 8450        e-post   postipoisshelme.ee

Jaga