Salapärane ja maaliline Tõlliste vald Valgamaa südames

Valgamaa, Eesti lõunapiiri äärde jääv maakond, on koduks paljudele kaunitele küla- ja vallakogukondadele, mis täis ajalugu ja loodusimet. Üks eriline piirkond selle mosaiigis on Tõlliste vald, mis asetseb Valga linna naabruses ja kannab endas nii piiriala omapära kui ka sajanditevanuseid traditsioone. See blogipostitus jutustab loo Tõlliste vallast, kus segunevad nüüdisaegsed väljakutsed ja klassikaline Eesti külaidüll.

Tõlliste vald – ürgne loodus ja kultuuririkkus käsikäes

Tõlliste vald asetseb Valga maakonnas ja pakub mitmekesist kultuurimaastikku ning rahu ja vaikust otsivale loodussõbrale. Tõlliste vald koondab mitmeid külasid, mille igaüks peidab endas oma lugusid ja eripärasid. Tõlliste on tuntud ka kui Valga valla osa, pärast haldusreformi ühendati see valla koosseisu, kuid selle ajalooline ja kultuuriline väärtus püsib muutumatuna.

Ajalooline minevik ja kogukonnaelu

Tõlliste vald on rikas ajalooliste märkide poolest, sealhulgas mitmed mõisakompleksid, vanad talukohad ja kirikud. Mitmed neist hoonetest pärinevad juba 18. ja 19. sajandist, seega peidavad nad endas ammuseid pajatusi ja kultuuripärandit. Tänapäeval on paljud neist muutunud kogukonna keskusteks, kus tehakse kultuuriüritusi ja säilitatakse kohalikku pärandit.

Looduse imed Tõlliste vallas

Tõlliste vald on tuntud oma kauni looduse poolest, mis sisaldab endas nii metsi, jõgesid kui ka maalilisi põlde. Piirkonna ürgset loodust tutvustavad mitmed matkarajad ja loodusõppe teekonnad, mis võimaldavad külastajatel kogeda nii taimestiku kui ka loomastiku mitmekülgsust. Jalutuskäigud Tõlliste valla metsades või jõe ääres annavad võimaluse hetkeks peatuda ja kuulata looduse hääli.

Kogukonna tugevus ja üritused

Tõlliste vald on tuntud oma tugeva kohaliku kogukonna poolest. Kohalikud elanikud on pühendunud oma piirkonna arengule ja elavdamisele ning korraldavad aastaringselt mitmeid üritusi, mis tihendavad külaelu sidemeid ning on avatud kõikidele huvilistele. Olgu selleks kevadised istutuspäevad, suvised külapäevad või talvised tuledeteekonnad, Tõlliste vallas leidub tegevust igale maitsele.

Tõukamme piire edasi Tõllistes

Tõlliste vald ei ole ainult ajaloo ja traditsioonide hoidja, vaid ka nüüdisaegsete väljakutsete lahendaja. Piirkond on avatud innovatsioonile ja arendustööle, et tagada paremad elutingimused kohalikele elanikele ja soodustada ettevõtlust. See tähendab nii kaasaegsete teenuste ja infrastruktuuri loomist kui ka loodushoiu ja keskkonnasäästlike praktikate rakendamist.

Kokkuvõte: Tõlliste vald – Killuke peidetud paradiisi

Tõlliste vallas saab aeg justkui seisma jääda. Kui otsite paika, kus on veel võimalik tunda ajaloo hingust ja kogeda looduse rahustavat jõudu, siis on see just see koht. Nii kohaliku kogukonna soojus kui ka pühendumus oma kodukoha väärtustamisele teeb Tõllistest paiga, kus igaüks leiab midagi erilist.

Olgu siis küsimuseks päikenuttune jalutuskäik talumaa-piiril või sünges õhtueha ajal kogukonna lõkkeõhtul osalemine – Tõlliste vald kutsub teid avastama oma saladusi ja nautima elu sügavamat maiku. Tulge ja kohtuge nende inimestega, kelle jaoks see pole lihtsalt koht kaardil, vaid kodu südame igatsusega hellas kaisus. Tõlliste vald – väike killuke peidetud paradiisi siinsamas Eestimaa südames.

Jaga