Tikste maastikukaitseala kaitse.eeskirja avalikustamine – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

18. veebruar 2015

Keskkonnaamet teatab, et keskkonnaministri 7. jaanuari 2015. a käskkirjaga nr 16 on algatatud määruse „Tikste maastikukaitseala kaitse-eeskiri“ menetlus, millega on kavas moodustada olemasolevale Tikste maastikukaitsealale sihtkatsevöönd ja kehtestada alale uus kaitsekord..

Kaitse-eeskirja eelnõuga, seletuskirja, eksperthinnangu ja kaardimaterjaliga on võimalik tutvuda avaliku väljapaneku ajal Keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regiooni Võru kontoris, Helme Vallavalitsuses ja Tõrva Linnvalitsuses ajavahemikul 23.02.2015 – 22.03.2015. 

Link: http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/tikste-maastikukaitseala-kaitse-eeskirja-avalikustamine/

Ootame põhjendatud ettepanekuid ning kutsume aktiivselt osalema avalikustatud kaitse-eeskirja menetluses. Eesti loodusväärtuste kaitse on tagatud heas koostöös maaomanike ja huvigruppidega ning Teie panus on meile oluline.

Oma parandusettepanekud ja vastuväited Tikste maastikukaitseala kaitse-eeskirja ja tsoneeringu kohta tuleb esitada kirjalikult Keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regioonile (Karja 17a, Võru 65608 või maarja.magikeskkonnaamet.ee) hiljemalt 22.03.2015.

Ühtlasi teeme looduskaitseseaduse § 9 lg 4 p 3 alusel ettepaneku arutada asja ilma avaliku aruteluta. Vastava ettepanekuta avalikku arutelu ei korraldata

Kui nimetatud tähtajaks ei ole parandusettepanekuid või vastuväiteid esitatud, arvestame, et olete kaitse-eeskirja eelnõuga nõus.

Peale avalikustamist esitatakse orienteervalt detsembris 2015. a. määruse eelnõu ministeeriumite vahelisele kooskõlastamisele. Määrus jõustub eeldatavasti märtsis 2016. a.

Lisainfo: Maarja Mägi, maarja.magikeskkonnaamet.ee  Greaton

Jaga