Projekt Still Active – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

12. jaanuar 2011

Projekt algas 14.juunil ja kestab 15 kuud. Projekti  töötoad ja tegevused toimuvad viies perioodis. Projekti partneriteks on 4 omavalitsust: Helme ja Naukšeni vald ning Ape ja Varstu vallad. Igal omavalitsusel on partneriks ka külaselts. Helme vallas on Taagepera külaselts.

Projekti jooksul viiakse läbi erinevaid koolitusi ja seminare, mille eesmärgiks on aidata aktiivsest tööst kõrvale jäänud inimestel naasta tööjõuturule, luua ja arendada kontakte piirialadel.

Sihtgrupiks on 45aastased ja vanemad kodused ja põhitöökoha kaotanud inimesed. Projekti kolmandas perioodis remonditakse ära Helme päevakeskuse üks ruumidest ja ostetakse Taagepera Külaseltsile ja vallale üks arvuti.

Esimesed koolitused algasid 20.-24. septembril  Tõrva Tugikeskuses Sinilill. Koolitusel oli võimalus õppida kangastelgedel kudumist, keraamika töötlemist, portselani maalimist ja õmblemist.

Järgmine koolitus toimus 11. ja18. oktoobril Helme käsitööseltsi ruumides, seal õpiti erinevate paelte, kirivööde punumist.

15.oktoobril käisid Naukšenis grupp inimesi vallast, et tutvuda Läti partnerite tegevustega ja õppida kodusel teel valmistatud siirupi tegemist.

25-27.novembril  õpiti savi voolima, glasuurima, angoobima, lihvimist, põletamist Taagepera kunstikojas. 27. novembril võtsid kursustest osa ka partnerid Naukšeni vallast.

Mitmel korral käidi  Varstus kohtumas Läti juhtpartneritega ja Läti juhtpartner käis tutvumas ka Helme valla tegevuste ja koolitustega.   

Autor: Liivi Arro

Greaton

Jaga