Taani päev Ala koolis – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

13. märts 2012

Taani on Euroopa Liidu eesistujamaa 2012. aastal.Seoses sellega külastab Taani Kultuuri Instituut koole ja pakub tasuta loenguid ning vestlusi erinevatel Taaniga seotud teemadel.

Teisipäeval, 13. märtsil on Taani Kultuuri Instituudi projektikoordinaator Maarja Laineste Ala põhikoolis, räägib õpilastele Taani loodusest, muusikast, kultuurist, kirjandusest ning Taani ja Eesti suhetest. Kuulatakse loengut, selgitatakse välja parimad Taani tundjad ja algklasside lapsed saavad vaadata Esben Toft Jacobseni 2011. aastal valminud animafilmi “Suur karu”. Koolis on väljas ka  kaks  Taani teemalist stendi: kuulsast muinasjutuvestjast Hans Christian Andersenist ja Taani Kuningriiki tutvustav stend. Päeva lõpus toimub vestlusring õpetajatega, kus tutvustatakse Taani kooli ja haridussüsteemi.
 

Koolile kingib Taani Kultuuri Instituut raamatu “Kilde Taani suhetest Eestiga”, mis ilmus 2010. aastal, kui tähsitati instituudi 20. aastapäeva Eestis.
 

14.märtsil on Taani Kultuuri Instituut külas Tõrva Gümnaasiumis. Koolivaheajal sõidab grupp piirkonna õpilasi Taanimaale.

Autor: Evelyn Tamm, Ala põhikooli õpetaja

Greaton

HELME VALLAVALITSUS       Tartu tn 20  68606 Tõrva         tel  766 8450        e-post   postipoisshelme.ee

Jaga