Kalanduslaagrid Võrtsjärvel – Uudised ja teated – Helme Vallavalitsus

11. juuli 2011

Sellel suvel viiakse  jälle Võrtsjärve ääres  läbi õpilaste kalanduslaagreid. Õppelaagrid on mõeldud 11-16-aastastele ja kestavad 5 päeva (P-N).

Laagris õpitakse tundma eelkõige meie kalu, nende määramist, uurimist, toitumist, käitumist, kalastusreegleid. Aga ka veekogude suurselgrootuid, vett kui elukeskkonda. Käiakse koos teadlastega Võrtsjärvel traalimas, sõidetakse ajaloolise kalapüügipurjeka kalega, valmistatakse kala toiduks ning loodetavalt pääseb ka kalakasvandusse uudistama. Ja muidugi püütakse kala. Lisaks matkad ümberkaudseil matkaradadel, metsamarjakasvandusse ja tavaline laagrielu – lõkkeõhtu, mängud, ujumine, paadivõistlus, filmivaatamine.

Noorematele (11-13 aastat) toimuvad vahetused 29.juuli – 4.august ning 7.-11.august, vanematele (14-16 aastat) 14.-18. ja 21.-25.august. Ööbitakse ja süüakse Vehendi motellis. Vahetuses on korraga 20 õpilast.

Laagri eest tuleb tasuda 32 eurot. Laagri läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Laagrisse tuleb kaasa võtta laagritõend perearstilt, igailmariided (sh kummikud), hügieenitarbed, ujumisvarustus, sääsetõrje, vajadusel ravimid, soovi korral veidi taskuraha (jäätis jm). Laager algab pühapäeval kell 11 Võrtsjärve õppekeskuses ja lõpeb Vehendi Motelli juures neljapäeval kell 14.

Oleme viinud laagrit läbi 2007., 2008. ja 2010.aastal.

Laagrisse registreeruda saab kirjutades meilile: oppekeskusemu.ee . Meilile saata lapse nimi, vanus, mobiilinumber (kui on ja laagrisse kaasa võetakse), lapsevanema nimi, mobiiltelefon, meiliaadress ja kodune aadress (vajalik arve väljastamiseks ka meili teel).

Täiendav info: oppekeskusemu.ee, tel. 522 9570 

Autor: Anu Metsar, Võrtsjärve õppekeskus, Eesti Maaülikool

Jaga